De uitdaging van het vinden van geschikte locaties

Wat zijn we verrast over het grote aantal enthousiaste reacties van geïnteresseerde toekomstige bewoners in Groupius Wonen. Ook willen veel private investeerders en institutionele beleggers samenwerken om op verschillende plekken in Nederland Groupius Wonen locaties te realiseren. Kortom, er is een duidelijke vraag naar toekomstbestendige woningen, zoals wij deze willen ontwikkelen.

Waarom wordt er dan nog niet daadwerkelijk gebouwd, horen we u zich afvragen. Graag geven we u inzicht in de uitdaging van alle betrokkenen.

 

1. Woningen voor ouderen niet overal prioriteit

Er is een groot tekort aan woningen. Niet alleen woningen voor ouderen, maar ook huizen voor jonge gezinnen. Door meer passende woningen voor ouderen te ontwikkelen ontstaat er een wenselijke doorstroom in de woningmarkt. De overheid roept hier ook toe op. Ondanks deze sterke behoefte blijkt dat gemeentes nog vaak niet voldoende doordrongen zijn van de noodzaak. Zij geven niet voldoende prioriteit aan woningen voor ouderen.

 

2. Samenwerken met woningbouwcorporaties en gemeentes vergt tijd

Op verschillende locaties waar wij onze woonoplossing willen ontwikkelen werken we samen met gemeenten en/of woningbouwcorporaties. Door deze samenwerking denken we meer betaalbare toekomstbestendige woningen te realiseren. De afstemming met de woningbouwcorporaties en de betrokken gemeenten vergt veel tijd en geduld. Helemaal nu de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn en grote besluiten vooruitgeschoven worden.

 

3. Hoge eisen aan de locatie

Aan de locaties die wij zoeken stellen we hoge eisen. Zo is het wenselijk dat er in de directe omgeving winkels, openbaar vervoer en eerstelijns zorg aanwezig is. Ook willen we graag woningen met een buitenruimte ontwikkelen.

Locaties die aan al deze eisen voldoen zijn simpelweg schaars en lastig te vinden.

 

4. Woning- en vastgoedmarkt is overspannen

Zodra een geschikte locatie zich aandient gaan we direct met de huidige eigenaar in gesprek. Echter, de vastgoedmarkt is overspannen, waardoor het een uitdaging is om aan tafel te komen en te blijven. Als de verkoop geschiedt op basis van biedingen, dan gaat de verkopende partij (waaronder ook gemeentes) veelal voor de hoogste opbrengst.

Wij zijn ervan overtuigd dat we in 2018 gaan starten met de ontwikkeling van onze eerste Groupius Wonen locatie. Maar het mag duidelijk zijn dat dit lastiger is dan verwacht en we kunnen uw hulp gebruiken.

 

Helpt u ons aan de volgende locatie?

Onze ambitie is om op meerdere plekken in Nederland onze woningen te ontwikkelen. We blijven continue op zoek naar geschikte bouwlocaties of bestaande panden. U kent uw eigen buurt het beste en weet of er panden zijn die niet langer gebruikt worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld o.a. een oude school, ziekenhuis of zelfs een kantorenpand.

Uw tips helpen ons bij onze zoektocht naar panden waarin we een woonoplossing voor u realiseren.

 

Tip ons en win een stedentrip naar Parijs

Heeft u ook een gebouw of perceel in uw directe omgeving dat geschikt is voor verbouw naar een Groupius Wonen locatie? Wij horen heel graag van u. De gouden tip wordt beloond met een volledig verzorgde stedentrip naar Parijs!

 

Lees hier de criteria waar onze locaties aan moeten voldoen >>

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuwe locaties!

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals