man_koffie

Veelgestelde vragen toekomstige bewoners Groupius Wonen Apeldoorn

Heeft u nog andere vragen? Stel deze dan via het contactformulier.

Hoe groot worden de appartementen? En hebben ze allemaal 1 slaapkamer?

Het heeft onze voorkeur om appartementen met een oppervlakte vanaf 55m2 tot 115m2 te realiseren. Ook het aantal (slaap)kamers en de indeling van de woningen zal variëren. De oppervlaktes zijn nog onder voorbehoud omdat we afhankelijk zijn van de gemeente.

 

Wat zijn de prijzen en servicekosten?

De exacte prijzen zijn nog niet bekend. Vanzelfsprekend hebben we richtprijzen, die variëren van € 675,- tot rond de €1000,- / €1200,- per maand.

We proberen de servicekosten zo laag mogelijk te houden en gaan nu uit van €65,- tot €115,- per maand afhankelijk van de grootte van de appartementen.

Echter al deze prijzen zijn afhankelijk vele factoren waar we nu nog geen weet van hebben of controle over hebben.

 

Oorspronkelijk was er ook sprake van koopwoningen. Is het nu alleen huur en waarom?

Oorspronkelijk hadden wij nog geen duidelijk idee of het koop of huur zou worden. De afgelopen maanden hebben we moeten besluiten hier alleen huurwoningen aan te bieden.

Wij geloven dat het slagen van Groupius Wonen direct verbonden is aan het welbevinden van onze bewoners. Een fijne dynamiek in je directe woonomgeving zorgt voor veel woongeluk. Om dit te kunnen garanderen zal de opbouw in leeftijd van de bewoners divers moeten zijn. Als je met zijn allen als zestigjarige begint dan ben je op een bepaald moment met zijn allen 90 jaar. De kans is groot dat men dan als groep minder onderneemt. Diversiteit is dus belangrijk: in een diverse groep blijken de oudere bewoners de enthousiaste altijd aanwezige deelnemers en de jongere bewoners vaker de organisators/initiatiefnemers te zijn.

In een complex van deze omvang kunnen we dit alleen garanderen met huurwoningen. Daar kunnen we bij het toewijzen van de woningen rekeningen houden met leeftijden en dus de dynamiek.

 

Hoe gaat de toewijzing/selectieprocedure?

Gezien het grote aantal aanmeldingen en geïnteresseerden dat we nu hebben zullen we waarschijnlijk moeten selecteren. Echter dit zal geen elitaire ballotage-achtige procedure worden. Afhankelijk van het aantal woningen en de aanmeldingen zullen we, omwille van de dynamiek, een verdeling in leeftijden maken. Dit zorgt al voor een selectie.

Daarnaast zullen we goed bijhouden wie vanaf het eerste moment actief betrokken is bij Groupius Wonen in de Teresiakerk. En via bijeenkomsten, gesprekken en Facebook proberen we een goed beeld te krijgen van eenieder en een inschatting te maken van onderlinge verhoudingen. Hierbij dienen we te melden dat dit niet het zwaarst zal wegen. Veel zal bepaald worden door de opbouw van leeftijden in het complex.

Indien na jaren appartementen vrijkomen, zullen bestaande bewoners als eerst aanspraak kunnen maken op vrijgekomen appartementen. Daarna kunnen mensen van buiten zich aanmelden. Deze zullen een streepje voor hebben als zij bekenden in het Groupius Wonen complex hebben wonen, die hen voordragen. Maar zoals gezegd zullen we goed toezien op de diversiteit van de leeftijden in het complex en houden we hier ook rekening met sociale aspecten.

 

Vindt eerst een inventarisatie van de woonwensen plaats en dan de toewijzing van de woningen of andersom?

Wij moeten op korte termijn al keuzes maken die voorgelegd moeten worden bij gemeenten, bouwers en andere betrokken partijen. Daarnaast dienen we nu al te berekenen wat mogelijk is en wat niet.

Om deze reden zullen we (op relatief) korte termijn de woonwensen inventariseren. Dit is dus voordat de woningen toegewezen worden.

 

Hebben alle woningen een eigen tuin of balkon, of zijn alle buitenruimtes gemeenschappelijk?

We zullen eigen tuintjes creëren bij de appartementen op de begane grond, balkons/loggias bij de hoger gelegen appartementen en er is een gemeenschappelijke (moes)tuin.

 

Is er eventueel zorg mogelijk?

Er kan zeker zorg aan huis verleend worden. Echter de zorg wordt niet door Gourpius Wonen geleverd. Bij het ontwerpen houden we rekening met een eventuele zorgvraag en zorgverlening aan huis of in het complex. Dit kan dan in de toekomst door de bewoner worden ingekocht bij een zorgpartij.

 

Is er een minimumleeftijd voor bewoners?

We willen op geen enkele manier discrimineren. Echter Groupius Wonen is in eerste instantie bedoeld voor 55+ers. Indien de bewoners met elkaar overeenkomen dat het wenselijk is om jongere bewoners toe te laten dan zullen we daarnaar luisteren.

 

Komt er een alarmknop?

Het is mogelijk om een alarmknop te installeren, deze zal verbonden zijn met een alarmcentrale.

 

Zijn alle woningen gelijkvloers?

Ja vooralsnog zijn alle geplande woningen gelijkvloers. Dit is altijd ons streven.

 

Kun je kiezen bij de inrichting van de keuken?

Als de toekomstige bewoners behoefte hebben aan een andere keuken of aangepast sanitair, dan is dit eventueel in overleg mogelijk. Houd hierbij wel rekening met mogelijke extra kosten.

 

Hoe gaan de woningen in het paviljoen eruitzien?

Daar kunnen we helaas nog niets over zeggen. Als dit duidelijker is dan zullen we de leden van het Online Collectief op de hoogte brengen.
Zijn er mogelijkheden om de inrichting te kiezen, bijvoorbeeld een extra toilet?
Het is zeker mogelijk om aanpassingen aan te laten brengen aan de standaard woning. Hier zullen extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Het plaatsen van een extra WC kan niet zonder meer, omdat deze aanpassing vraagt om extra leidingwerk.

 

Wat is de verhouding vrijheid-zelfstandigheid-gezamenlijkheid?

Deze verhouding wordt ingevuld door de bewoners. Wij ontwikkelen een wooncomplex waar men verschillende activiteiten kan ontplooien en sociale contacten optimaal kan onderhouden. Het is aan de bewoners als groep én individueel om dit te doen en te bepalen in welke maten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuwe locaties!

Bedankt voor de aanmelding

Er ging iets fout. Probeer het nogmaals